For å komme til Dønna må de fleste innom Sandnessjøen. Til Sandnessjøen kommer man enten med Widerøe, hurtigruten eller med bil fra Mosjøen hvor man forlater E6. Men kanskje den fineste reisen er med bil langs kystriksveien. Har man kommet seg til Sandnessjøen, tar man ferjen over til Dønna. Turen tar ca. 25 min.

 

Om Dønna.

Kart

 

 

 

Om Dønna

 

donna

 

Dønna er en øykommune på Helgelandskysten med storslått natur og rik historie. Den er i nord omgitt av kommunene Træna og Nesna, i øst Leirfjord, i sør Alstahaug og i sørvest Herøy. De ca 1500 fastboende bor spredt på øyene Dønna, Løkta og Vandve. Dønna er hovedøya, hvor kommunens administrasjonssenter Solfjellsjøen ligger.

Kommunen har en stor skjærgård som består av øyer, holmer og skjær. Sjøen er grunn i skjærgården, noe som gjør at det tradisjonelt finnes mye fisk der. På hovedøya Dønna finnes fjellformasjonen Dønnamannen (858 moh.). Havørna og måsen hersker over resten av de rundt 3000 holmer og fløskjær. Naturen er frodig og gavmild.

Du finner både innlandsnatur med skog, våtmarker og høge fjell, samt den typiske kystnaturen med nakne holmer og skjær. Dønna har alt!

Dønna ligger en kort fergetur fra Sandnessjøen. Du kan også benytte denne ferga og kjøre over til Herøy eller ta ferge fra Søvik til Herøy og kjøre over til Dønna.